Over mij

Hallo, mijn naam is Eric.

Als tiener wilde ik rock-gitarist worden, maar door mijn nieuwsgierigheid leerde ik de charme van vele andere muziekstijlen kennen. Ik maakte er een sport van om alle finesses te begrijpen. En terwijl mijn muzikale horizon verbreedde, genoot ik van steeds meer soorten muziek. Mijn conservatoriumstudie klassiek gitaar combineerde ik met mijn vroegere hobby: ik had bandjes met pop/rockmuziek en schreef mijn eigen nummers. Ik leerde de basics van jazz & blues en speelde mee in jazzcombo’s. Ook speelde ik in een mariachi-orkest. Klassieke muziek speel ik in verschillende ensembles.


Mijn creativiteit uitte zich ook in mijn composities. Reden om naast mijn gitaarstudie ook compositie te studeren. Hierdoor leerde ik alle instrumenten goed kennen. Omdat ik een eigen stijl ontwikkelde mocht ik al snel voor gerenommeerde musici, ensembles, koren en orkesten componeren.


In Nederland werd mijn werk op alle belangrijke podia (o.a. Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ, Paradiso, de IJsbreker, de Doelen, Zaal de Unie, Vredenburg) uitgevoerd, er volgden enkele muziekprijzen en verschillende radio en tv-uitzendingen (o.a. Vrije Geluiden).

Vanaf 2008 geef ik gitaar- en compositieles in mijn werkstudio in Amsterdam Science Park, vlakbij IJburg en Diemen. Niet alleen binnen, maar ook buiten Amsterdam hebben veel leerlingen mijn lespraktijk gevonden. Mensen die meer van muziektheorie willen weten, vinden hun weg naar mijn lespraktijk. Inmiddels bied ik ook ukelele-les aan.

Het is ontzettend leuk om te zien hoe mijn leerlingen hun talenten ontwikkelen, met hoeveel plezier ze muziek maken en met een glimlach naar de lessen komen.

Naast gitarist en gitaardocent ben ik ook werkzaam als componist. Ik heb werken geschreven voor solisten, ensembles, koren en orkesten die zijn uitgevoerd op tal van podia waaronder het Concertgebouw.